当前位置: 首页>>学部动态>>学部通知>>研究生管理>>正文

日本横滨国立大学冬令营项目申报通知(2018年选拔)

作者:研究生工作办公室   时间:2018-11-08   点击:[]

日本横滨国立大学冬令营项目

The Short Stay (SS) program (winter school) of Yokohama National University (YNU) will be held next February from Feb 9th to Feb 23rd in 2019. The SS program usually accepts students from foreign countries and gives lectures and technical visit, student sessions, etc.

FYI, last year’s program is attached.

项目对象及名额:

3 students (maximum, M.S. or Ph.D. student) from the School of Naval Architecture of Dalian University of Technology will be invited and receive a scholarship of 80,000 (Japanese yen).

项目要求:

The students who will attend the program should satisfy the following requirements.

(1) Chinese student in DUT

(2) Master course student, or Doctor course student

(3) Minimum 2.3 grade point average (GPA), which is calculated by the GPA calculation method based on the academic transcript of last fiscal year. (计算方法见附件excel表格)

(4) Should submit the document which says that the student needs financial assistance. (此附件待确定推荐时统一填写)

(5) During the SS program(winter school) in YNU, the student session will be held in which the students are required to make a presentation of their study (in English). So, the students who will attend the winter school should prepare for the presentation before their visit to YNU. (确定人选后再准备)

(6) It is noted that, though we can provide the scholarship to each student at this program in this fiscal year, the student has to pay for the following by him/herself.

(a) Air ticket (should arrive in Japan on Feb 9th and depart from Japan on Feb 23rd)

(b) Accommodation fee (See attached program. The accommodation fee may be 5,500yen per day if the students can share the room)

(c) The student should buy the traveler's insurance (health and medical insurance) before they depart from China.

学部内申报截止时间:1113日(周二)15:00

请有意申报的同学将纸质版申请材料交至力学楼205室,电子版材料请在纸质版材料提交后发送至fvemgs@126.com ,邮件主题需注明项目名称、本人姓名。

需提交材料:

1) 纸质成绩单一份。申报同学的成绩单上需包含每门课程学分数及分数。

2) 日方成绩计算表纸质、电子各一份。申请同学可自行用附件中日方提供的GPA计算表格进行GPA计算。(注:将采取5阶段法、以学分数为单位进行计算,因此申报同学提交的(1)成绩单上需包含每门课程学分数及分数)

3)外语能力证明(如有):日语(14级)、英语四六级、托福、雅思等。

4)个人简历中英文各一份。

如果其他要求,将尽快更新。

上一条:【公示】2018年校优研标兵、优干标兵、先进集体标兵运载学部推荐人选公示
下一条:​关于开展大连理工大学2017-2018学年优秀研究生标兵、研究生优秀学生干部标兵、研究生先进班集体标兵评比工作的通知